VC Herentals ging in de tweede ronde van de Cofidis Cup op bezoek bij de buren van bevorderingsclub Lille. Bij de bezoekers geen Heylen, Van Aerschot, Van Branteghem, Moons en Verwimp, doelman Van Den Schoor was geschorst. Na een studieronde van 10 minuten brak de partij langzaamaan open. Het was rood-wit dat voor het eerste gevaar zorgde via een vrije trap van Bertels en een kopbal van Verbert. De thuisploeg reageerde via een poging van Heymans maar De Booy stond goed opgesteld. De partij bleef goed op en neer gaan en voor Herentals dreigde Sanou die na een persoonlijke actie nipt naast besloot. Even later een vloeiende actie van VCH die vertrok bij Luyckx en Sanou als tussenstation kende maar Benijts pegelde de bal via een thuisverdediger in hoekschop. Ook Lille zorgde voor gevaar via een schot uit de tweede lijn van Vervoort. De thuisploeg voerde de druk op en De Booy moest zich reppen op een kopbal van De Lange, ex-Wijnegem. Vlak voor het rustsignaal kwam Herentals bijna op voorsprong toen Verbert met een kopbal een loepzuivere voorzet van Hassounfi door Van Hove uit het doelvlak zag geranseld worden. Het doelpunt viel, nog geen minuut later, echter aan de overkant wanneer Janssen een voorzet overhoeks kon binnenkoppen. In de tweede helft werd Pauwels in de ploeg gebracht ten nadele van Sanou. Lille ging alvast het best van start toen Bierneaux zich op rechts kon doorzetten maar De Booy had de hoek goed verkleind. Herentals voetbalde aardig mee en de sterk ingevallen Pauwels verstuurde een voorzet naar Benijts die het leder rakelings naast schoof. De bedrijvige Pauwels kon een tiental minuten later opnieuw voorzetten maar ditmaal was het Luyckx die in één tijd over doel besloot. Nauwelijks een minuutje later besloot Luyckx, vorig jaar samen met Pauwels nog bij St Dimpna actief, vanop 20 meter nipt naast. Lille kwam echter dichter bij de 2-0 toen De Langhe van kortbij onbegrijpelijk naast besloot. Toch kwam dat tweede doelpunt er na een vrije trap van Lenaerts. Herentals probeerde de aansluitingstreffer te scoren en kwam er ook dichtbij wanneer een vlam van Pauwels door een karpersprong Van Hove uit doel werd gehaald. In de slotminuten moest Herentals de kelk helemaal tot op de bodem ledigen wanneer het een derde doelpunt incasseerde via invaller De Groef.De 3-0 eindstand was zeker overdreven te noemen vermits Herentals zich meer dan waardig kon meten met deze vierde nationaler. Nu woensdag volgt er een oefenwedstrijd tegen Oud Turnhout in eigen stadion terwijl er donderdag een bezoek wordt gebracht aan Meer, in het kader van de beker van Antwerpen.[i]VC Herentals speelde met: De Booy, Vandecraen Samuel (77 Boulehien Youssef), Spiessens Bart, Wouters Thomas (60 Van Ende Dimitri), Benijts Kristof, D’Huyvetter Timo, Bertels Jurgen, Sanou Ousmane (45 Pauwels Simon), Luyckx Lars, Hassounfi Brahim, Verbert Jonas. Maes Jens was reservedoelman.[/i] [i]Gele kaarten: Van Ende, D’Huyvetter en Spiessens.[/i][i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/ VC / ThalsFM[/i]